5 tips om geld te besparen op vakantie

Op vakantie gaan naar Spanje is hartstikke leuk. Genieten van de zon, het strand en de zee is iets waar veel mensen elk jaar naar uitkijken. Een vakantie naar Spanje is vaak niet heel duur maar toch kunnen de kosten flink oplopen. Een dagtripje naar het toeristische Barcelona kan al gauw meer dan 200 euro kosten. Geld uitgeven op vakantie wordt vaak door mensen gezien als iets wat niet erg is. Toch is het wel fijn om zoveel mogelijk te doen voor zo min mogelijk geld en om na de vakantie nog wat geld over te houden. Daarom hebben wij 5 tips voor jou om geld te besparen op vakantie.

Tip 1: Bespaar al geld voordat je op vakantie gaat

Geld besparen op vakantie is fijn maar het is nog fijner als je geld kan besparen voor de vakantie. Maak daarom gebruik van vroeg boek korting en een all inclusive trip. Bespaar ook geld op artikelen voor de vakantie door gebruik te maken van een kortingscode. Wie weet kan je een bikini of een strandhanddoek kopen voor de helft van de prijs.

Tip 2: Onderneem gratis activiteiten

Toeristische tours in Spanje zijn vaak redelijk prijzig. Voor een bustour in Barcelona betaal je al snel 20 euro. Op social media kan je heel gemakkelijk gratis tours vinden die net zo leuk zijn al een betaalde tour. Ook is het leuk om zelf een stad te verkennen en dat is geheel gratis.

Tip 3: Blijf langer op 1 plek

Als je langer op 1 plek blijft leer je de stad kennen. Hierdoor weet je na 1 week welk restaurant duur is en welk restaurant goedkoper is. Ook leer je de wegen kennen waardoor het niet meer nodig is om de taxi te pakken.

Tip 4: Betaal met cash

Wanneer je met een pinpas betaald heb je vaak niet door hoeveel geld je kwijt bent. Dit komt omdat het geld niet fysiek is en je daardoor minder voelt hoeveel geld je uitgeeft. Door met cash te betalen kan je makkelijker geld besparen en kan je ook makkelijker geld besparen.

Tip 5: Logeer in een hostel

In een hotel logeren is vaak een stuk luxer dan een hostel maar als je geld wil besparen op vakantie kan je beter een hotel overslaan. Slaap je liever niet in een slaapzaal? Sommige hostels beschikken over eigen kamers en hebben daarnaast ook nog eens een zwembad! En uiteindelijk ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je in een hotel zou slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *