Cash of pin op vakantie wat is handiger?

In Nederland zijn we gewend om alles met onze pinpas te betalen. Boodschappen doen van minder dan 10 euro of een grote aankoop bij de Zara, alles wordt met de pin betaald. In Nederland zijn we inmiddels al zo ver dat we zelfs met onze telefoons betalen bij winkels. Maar niet in elk land kan je alles met een pinpas betalen en wordt er alleen contant geld aangenomen. Als je op vakantie gaat is het altijd verstandig om te kijken naar de betalingsmogelijkheden per land. Vaak is het handig om cash en een creditcard of pinpas mee te nemen. Heb je nog geen creditcard? Vraag er hier dan 1 aan.

Voor- en nadelen van cash

Een voordeel van cash meenemen op vakantie is dat je overal kan betalen. Ook heb je meer inzicht in wat je uitgeeft omdat je het geld als het ware in je hand hebt gehad. Verder kan je makkelijk een fooitje geven als je op een terras zit.

Nadelen van cash is dat je het makkelijk kwijt kan raken. Vaak heb je op vakantie meerdere tassen en zet je het cash geld even snel weg na het pinnen. De kans wordt dan groot dat je het gepinde geld kwijt raakt. Een ander nadeel is dat je vaak langer moet wachten in de rij bij de kassa. In Nederland heb je veel zelfscan kassa’s waar je even snel wat afrekent, als je alleen maar contant bij je hebt zal je dus langer in de rij moeten staan.

Voor- en nadelen van pin

Een voordeel van een pinpas is dat je niet hoeft na te denken over de vreemde valuta en het uitrekenen van het bedrag. Pinnen is vooral gemakkelijk en snel.

Nadelen van pinnen zijn: je geeft gemakkelijk geld uit en hebt vaak geen goed inzicht in wat je uitgeeft. Er kunnen transactiekosten verbonden zijn aan het pinnen. Ten slotte is het niet in elk land gebruikelijk om te pinnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *