Voordelen van een huis in Spanje

Moraira, een van de vele oude vissersdorpjes

Moraira ligt in de Spaanse provincie Alicante, tussen Benidorm en Gandia in. Eens een oud vissersdorpje vol met spaanse tradities, is het nu een populaire badplaats voor Europeanen en Britten. De zee ligt aan je voeten en de makelaars overigens ook. Veel huizen worden verhuurd en verkocht in Moraira. Voordeel hiervan is uiteraard dat u, mocht u een huis willen kopen in Moraira, keuze heeft tussen makelaars en dankzij onderzoek bij de beste voor u kunt belanden. Een periode verblijven in Moraira kan een optie zijn. Huur een leuk vakantieverblijf en proef eerst een tijdje de sfeer, ga op onderzoek uit en leg contacten in de buurt

Het spaanse klimaat en de vele boulevards

Een vakantiehuis bezitten in Spanje heeft onnoemelijk veel voordelen. Ten eerste, maar niet ten minste, spreekt het Spaanse zeeklimaat u wellicht zeer aan. Warm met een zacht briesje. Overal aan de boulevards staan ijssalons, kunt u tapas eten en mensen ontmoeten. Een vakantiehuis in Spanje kan in tijden dat het niet bezet is, gemakkelijk verhuurt worden via de vele online aanbieders. Spanje is gewoon enorm populair wanneer het de kusten en grote steden als Barcelona en Valencia en verhuren als bron van inkomsten moet absoluut geen probleem zijn. Enkele gebieden in het binnenland lenen hier zich minder goed voor, maar ook daar is de kans op verhuur net als in de binnenlanden van Portugal groot. Veel Europeanen migreren na de pensioenleeftijd naar deze landen en willen vóór het kopen van een huis nog wel eens acclimatiseren in een te huren vakantiehuisje. Gat in de markt!

Andere voordelen

Corona gooit op dit moment roet in het eten en maakt ook reizen naar Spanje met de auto wellicht moeilijk. Het is mogelijk om te vliegen en er geldt geen bindend advies. Een vakantiehuis bezoeken kan prima en vliegen jaar Spanje duurt enkele uren. Rijden met eigen vervoer kost richting de twintig uur. De korte tot middellange duur van de vliegreis naar Spanje is zeker een voordeel. 

Veel huizen kunnen naar believen verbouwd worden, mits u daarvoor noodzakelijke vergunningen heeft. Vaak worden deze gegeven wanneer het geen monumentale panden betreft. Verbouwen en het eigen maken van een vakantiehuis, het geheel zelf inrichten en eventueel uitbouwen zijn allemaal goed mogelijke opties in Spanje en dus zeker een groot voordeel. Wetgeving is vrij goed geregeld dankzij de invloed van Europa, dus verrassingen zoals in Paraguay of Ecuador komt u door grondig onderzoek niet gauw tegen. 

U bouwt daarnaast vermogen op. Huizenprijzen stijgen in Spanje. Financieel gezien is kopen voordeliger dan huren in Spanje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *