Wat kan ik doen in Andalusië

Overal in Spanje kom je wel iets schitterends tegen. Van de Costa Del Sol tot Catalonië. Maar het mooiste punt van Spanje is toch wel het zuidelijke punt. Andalusië dit zit namelijk vol leven; het luxe landschap, de romantische steden en natuurlijk de Spaanse zon, die hier een groot deel van het jaar schijnt. Je zou hier eigenlijk wel willen wonen. Dit kan door middel van een makelaar zoals Villa Nova Real Estate, hun kunnen je helpen naar jouw droomhuis in Andalusië. Wanneer je een huis hebt gevonden in Andalusië kun je al deze activiteiten lekker op het gemak uitvoeren.

De tuinen van Genoves

Middenin de wijk van de stad Cadiz kan je de tuinen van Genoves vinden. Genoves is een natuurpark waar je alle soorten flora & fauna kan vinden, die bijna nergens anders bloeien. Het speciaalste wat in dit park ligt is toch wel de waterval. Naast dat het schitterend is kan je er ook nog is een hoop tropische vogels vinden.

Espeto de sardinas 

De Spaanse naam voor sardientjes op een spies kan je niet missen in Andalusië. Het is een gerecht dat oorspronkelijk van de vissers die vroeger sardientjes meenemen naar Malaga. Het is vaak te vinden als snack op het strand.

De kathedraal Mezquita van Cordoba

Midden in de stad Cordoba kun je deze kathedraal samen met zijn schitterende tuinen vinden. De Mezquita wat in het Spaans moskee betekent was ook vroeger echt een moskee. Toen in het in de 8de eeuw werd gebouwd was het zelfs de grootste moskee van Europa. In de loop van de tijd is het meerdere malen van functie geswitched, maar in de 15de eeuw is het een locatie geworden voor verschillende godsdiensten.

Wandelpad El Caminito del Rey

Een bekend stuk om te lopen dichtbij het dorpje El Chorro. Het pad is gemaakt in de kloof Gaitanes en is soms wel boven de 100 meter boven de rivier. De wandeling is in totaal 8 kilometer lang waarin je je vol in de natuur bevindt. Het is niet zomaar een wandelingetje dus! Er is 1 probleem niet iedereen kan deze wandeling maken. Dit komt doordat maar een aantal mensen per dag deze wandeling mogen maken. Het slimste is dus om op tijd je tickets hiervoor te halen

Laguna Fuente de Piedra

Het grootste meer van Andalusie de Fuente de Piedra is een echte must see! Een volledige natuurlijk meer dat alleen maar door regen gevuld wordt. Het meer staat bekend om dat het natuurlijk prachtig is, maar ook om de exotische vogels die je hier tegenkomt. De Fuente de Piedra is namelijk een broedplaats voor Flamingo’s en meerdere vogels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *