5 tips voor het inpakken van je bagage op een fietsvakantie met een elektrische fiets

Tegelijkertijd met de stijging van de populariteit van de elektrische fiets, is ook de populariteit van de fietsvakantie gestegen. Dit komt doordat de elektrische fiets het voor veel meer mensen mogelijk maakt om op skivakantie te gaan. Er is voor ieder een geschikte elektrische fiets te vinden, bekijk bijvoorbeeld de verschillende modellen van Matrabike. Waar veel mensen die op fietsvakantie gaan echter nog altijd moeite mee lijken te hebben is het inpakken van de bagage. Je beschikt tenslotte niet over een volledige auto met achterbak om je bagage in kwijt te kunnen. In dit artikel worden daarom enkele tips voor het inpakken van je bagage op een fietsvakantie met een elektrische fiets gegeven. 

Kies de juiste bagage

Er zijn veel verschillende soorten fietstassen en rugzakken te vinden die speciaal geschikt zijn voor een fietsvakantie. Voorbeelden hiervan zijn pakaftassen, stuurtassen, zadeltassen en normale rugzakken. Tassen die het meest geschikt zijn voor een fietsvakantie zijn voor de kleinere spullen bijvoorbeeld stuur- of zadeltassen en voor de grotere spullen frametassen of pakaftassen.

Minimaliseer je bagage

Een andere belangrijke tip voor je fietsvakantie is het minimaliseren van je bagage. Hoe minder gewicht je mee neemt, hoe meer comfort en gemak je tijdens het fietsen ervaart. Neem dus alleen maar de essentiĆ«le spullen mee en vermijd al het overbodige. 

Verdeel je bagage slim

Om het fietsen zo gemakkelijk mogelijk te maken is het van belang om je bagage slim te verdelen. Plaats bijvoorbeeld de zwaardere spullen zo laag mogelijk en de lichtere spullen hoger. Dit zorgt voor meer aerodynamica. 

Bescherm je bagage

Neem daarnaast ook de nodige maatregelen om je bagage te beschermen. Het kan best voorkomen dat je een van de dagen van je fietsvakantie wat minder weer hebt. Gebruik daarom waterdichte tassen om te voorkomen dat je bagage nat wordt. Om je bagage tegen diefstal te beschermen kan je ervoor kiezen om sloten op je bagage te plaatsen. 

Houd het praktisch

Tenslotte is het slim om de bagage toegankelijk te houden tijden het fietsen. Houd de spullen die je tijdens je rit nodig denkt te hebben binnen handbereik in bijvoorbeeld een stuurtas. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *