3 tips voor het maken van de mooiste instagram vakantiefoto’s

De vakantie is een uitstekend moment om lekker te genieten. Het is de tijd om te ontspannen en om daarnaast ook het Instagram account te vullen met de mooiste vakantiefoto’s. Het is heerlijk om veel positieve reacties te ontvangen op de foto’s. Het is goed om te zorgen voor unieke foto’s. De zonsondergang, de witte beentjes en de verbrande rode rug kennen we allemaal wel. We delen graag een aantal tips om mooie foto’s te maken met een unieke insteek. 

De achtergrond van de foto

Er zijn veel kleuren, landschappen en zaken waar uit gekozen kan worden op vakantie. Het is goed om even na te denken om daarna pas een foto te maken. Overweeg of de foto beter is met jezelf er wel of niet op. Past de achtergrond bij de kleding? Wat is het doel van de foto? Moet het stoer zijn? Romantisch of juist lekker gezellig. Door hierover na te denken voor het nemen van de foto wordt het eindresultaat veel beter. 

Het juiste tijdstip om een foto te maken

Maak de foto’s net na de zonsopgang of aan het einde van de dag. Het licht is dan veel mooier en beter. Het is wat kalmer wat ook zijn uitwerking op de foto heeft. In de middag is het licht te fel en vallen veel details weg. Draag de juiste kleding wanneer je op de foto gaat. Denk ook aan de achtergrond. Het is goed om ieder detail vast te leggen van de acrylnagels tot aan de wilde haren! De instagram volgers zullen het waarderen. 

Spontaniteit

Het is belangrijk om niet de hele foto te gaan plannen. Doe gerust wat geks en spontaans. Staar even in de camera om dan even helemaal gek te doen. Een stijve onnatuurlijke pose wint het niet van een spontane gekke actie. Het is duidelijk te zien op de foto waar iemand echt plezier heeft en waar niet. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *