Backpacken in Spanje lees deze tips!

Wanneer je op zoek bent naar een zonnige vakantiebestemming is Spanje een aanrader. Het is heel goed mogelijk om er te gaan backpacken. Er zijn goede treinverbindingen en daarnaast ook veel mooie bestemmingen. Het is ook mogelijk om van eiland naar eiland te gaan wat iets duurder is dan reizen op het vasteland van Spanje. We delen graag een aantal tips met je in deze blog voor het backpacken in Spanje. 

De beste reistijd

Spanje is groot en kent verschillende landschappen en klimaten. Het Noorden heeft een mild zeeklimaat en veel regen. Het centrale deel is erg hoog met hete zomers en koude winters. Dan is er nog de kust waar er een heerlijk Middellandse zeeklimaat heerst. De winters zijn warm en de winters mild. Ook is er relatief weinig neerslag. Het zuiden van het land is subtropisch en extreem warm. De winters zijn er ook warm. De Canarische eilanden maken ook deel uit van Spanje. Het is er subtropisch en alle seizoenen zijn nagenoeg gelijk. Het is afhankelijk van de plek in Spanje waar je naartoe wilt gaan hoe het weer is. 

Hoe veilig is Spanje? 

Het is een veilig vakantieland. Natuurlijk kan er wat gebeuren. Het is echter niet gevaarlijker dan andere landen. Het is wel belangrijk om op te passen voor zakkenrollers en oplichters. Vooral in de grote steden zie je ze veel. Ook langs de snelwegen proberen ze je te laten stoppen. In de zomer zijn de kansen op bosbranden aanwezig. Houdt hier rekening mee. 

Wat neem je mee? 

Als je gaat backpacken is het goed om een sneldrogende handdoek te hebben, een goede reisgids voor het land, een vertaalapp, luchtige kleren en ook een spijkerbroek. Als je naar de kust gaat is het ook goed om snorkelspullen mee te nemen. Je hoeft ze dan niet te huren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *