5 redenen waarom je Valencia een keer moet bezoeken

Een citytrip maken is een van de leukste dingen om te doen. Even lekker een paar dagen weg in een hele andere omgeving dan dat je thuis gewend bent. Citytrip zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden door de groei van de sociale media en de daling van de vliegtuigprijzen. In dit artikel gaan we het hebben over een van de leukste steden van Spanje, Valencia!

De ideale sfeer

Valencia is een enorm sfeervolle stad met een mix van verschillende soorten stijlen huizen, kerken en winkelstraten. Valencia zit bomvol met gezellige terrasjes, barretjes en winkelstraten. Ook de hoge palmbomen samen met een lekkere temperatuur vormen de ideale vakantiesfeer.

Het eten

Spanje staat bekend om haar heerlijke eten. Uiteraard is dit ook in Valencia het geval. Er zijn enorm veel leuke barretjes en tentjes waar je kan genieten van onder andere de overheerlijke paella. Uiteraard zijn er ook enorm veel heerlijke tapas tentjes te vinden in Valencia.

Architectuur

Valencia heeft niet één overheersende stijl qua architectuur. Je zou bijna zeggen dat het per wijk verschilt. Maar toch stoort het zeker niet, in tegendeel zelfs het is prachtig. Van de authentieke binnenstraatjes tot aan de visserswijken. 

Omgeving

Valencia ligt op een mooie locatie aan het strand. Als je zou willen zou je de afstand van het centrum naar het strand zelfs kunnen fietsen. Een gezellige boulevard en de palmbomen zorgen voor een heerlijke zomerse sfeer.

Kunst

De stad van de kunsten en wetenschappen is een absolute aanrader om te bezoeken als je naar Valencia gaat. De Valenciaanse architect Santiago Calatrava heeft met verschillende gebouwen een soort complex gebouwd vol met prachtige moderne gebouwen. Ontzettend leuk voor het hele gezin. Het complex is enorm en absoluut de moeite waard om het een keer te bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *