3 dingen die je gedaan moet hebben als je naar Spanje gaat!

We kennen Spanje allemaal wel als het warme vakantieland waar veel gezinnen en jongeren elk jaar weer naartoe gaan, maar het is meer dan alleen een warm land waar je de hele dag op het strand ligt. Er zijn genoeg mooie plekken en activiteiten waar je naartoe kunt gaan. In dit artikel geven we 3 tips waar jij naar toe kunt gaan.

Optochten en feesten

Spanje staat niet alleen bekend door het warme weer en het lekkere weer, maar ook door veel tradities, optochten en feesten. Langs de Costa Blanca zijn de hele zomer feesten, elke week staan er wel één of meerdere dorpen in het teken van feest, optochten en vuurwerk. Het zijn vooral veel optochten met prachtige klederdracht. Haal dus al je feestartikelen uit de kasten, want de zomer kan in Spanje niet voorbijgaan zonder deze feesten. 

Mooie plekken bezoeken

Als je geen hoogtevrees hebt dan is deze plek echt te moeite waard om naar toe te gaan: Ronda! Het ligt in de bergen van Andalusië en is verdeeld in twee delen. De twee delen van de stad wordt door hoge bruggen met elkaar verbonden. Als je over de brug loopt, dan kan je de rivier Guadelevin bekijken. Wanneer je opzoek bent naar een plekje waar bijna geen toeristen zijn, dan is Costa de la Luz echt iets voor jou. Hier heb je parelwitte stranden, blauwe zee en heel veel rust. Het wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van Spanje’ genoemd.

Gerechten die je moet proeven

Je kan natuurlijk niet in Spanje zijn geweest zonder de lekkerste Spaanse gerechten geproefd te hebben. Als eerst de paella, dit is een typisch Spaans gerecht dat bestaat uit rijst, vis- en schaaldieren, kip en verschillende groenten. Verder heb je nog de tapas, gamba’s, Spaanse tortilla en allioli. Dit zijn typisch Spaanse gerechten die je niet mag missen!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *