De mooiste bezienswaardigheden van Barcelona

Een stedentrip naar Barcelona mag tegenwoordig niet meer ontbreken. Deze stad is een van de meest bijzondere van Europa. Bovendien vlieg je er al voor een paar tientjes naartoe. Ga jij een bezoek aan deze stad brengen? Bekijk de mogelijkheden voor de leukste plekken en de top bezienswaardigheden hieronder. Wij zetten ze op een rij.

Bezoek deze plekken wanneer je in Barcelona bent

Barcelona is een plek waar je geniet van het lekkere Spaanse eten, zonnen aan het strand of om lekker te gaan stappen, want er is een uitbundig nachtleven. Maar de bijzonder bezienswaardigheden mogen niet worden vergeten. Wij hebben een top 10 gemaakt van alle bezienswaardigheden.

  1. Sagrada Familia – Veruit de mooiste plek van de hele stad, de Sagrada Familia. Dit is een ontwerp van de ooit zeer bekende architect Gaudi. Bovendien zijn er nog meer ontwerpen van deze architect in de stad te vinden. Inmiddels wordt er al 100 jaar aan deze bezienswaardigheid gebouwd en is deze nog steeds niet klaar. Een schitterend plaatje!
  2. La Rambla – Dit is de drukke boulevard van de stad en deze plek kun je niet missen. Je vindt veel winkels aan La Rambla, cafés en er gebeurt van alles op straat. Ook wanneer je niet van plan bent om te gaan winkelen dan is het nog een aanrader om een bezoek te brengen aan deze straat.
  3. Het stadion van FC Barcelona – Een wedstrijd bijwonen is natuurlijk het mooist, maar ook wanneer er geen wedstrijd wordt gespeeld dan is het mogelijk om het stadion te bezoeken.
  4. Het Picasso museum – Een van de bekendste kunstenaars ooit: Picasso. Zelf is hij in de stad Malaga geboren, maar zijn hele familie is later naar Barcelona gegaan. Vandaar dat hier tegenwoordig het museum is te vinden.
  5. Het Montjuïc Kasteel – Op de heuvel naast de stad is dit kasteel te vinden. Niet alleen is het kasteel zelf een plaatje om te zien, maar op de heuvel zelf heb je ook de kans om te genieten van een schitterend uitzicht over de stad Barcelona.
  6. Palau de la Música – Wie een concert bij wil wonen moet absoluut naar Palau de la Música. Dit is een modern gebouw waar goede en bekende concerten worden gehouden.
  7. Port van Barcelona – De haven van Barcelona is inmiddels al vele jaren oud en daarom absoluut een bezoek waard. In de haven zie je mooie boten liggen, maar kun je ook heerlijk een hapje eten en drinken. Er is zelfs een winkel centrum te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *