De hoogtepunten van Mallorca

Jaarlijks zijn er duizenden Nederlanders die een vakantie naar het Spaanse eiland Mallorca boeken. Bij een bezoek aan dit eiland wil je er zeker van zijn dat je de mooiste plekken te zien krijgt. Dit blijkt echter vaak nog een lastig karwei aangezien we de meeste tijd op de strand, in de kroegen en op de boulevard doorbrengen. Hieronder daarom enkele hoogtepunten die je gezien moet hebben.

Welke plekken je niet mag missen op Mallorca

Waar je ook verblijft, er zijn een aantal plekken die je niet mag missen op Mallorca. Wij zetten ze hieronder op een rij.

  • De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca. Zonder twijfel moet je een bezoek hebben gebracht aan deze stad. Het is voorzien van mooie bezienswaardigheden, je kunt er winkelen en op een van de terrasjes genieten van een drankje en Spaanse tapas. De kathedraal La Seu is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland en te vinden in deze stad.
  • In het oosten van het eiland zijn de grotten van Drach te vinden. Dit zijn schitterende grotten die je met een excursie kunt bezoeken. Aan te raden is om een excursie te boeken waarmee je direct meer van het eiland ziet. Zo pak je twee vliegen in een klap, want wanneer je in het weten van Mallorca verblijft dan zie je tijdens de dagtour meer van het hele eiland.
  • Een van de dorpjes op het eiland. Naast de vele toeristische bestemmingen heeft het eiland namelijk nog veel lokale en culturele dorpjes. Een van de bekendste om te bezoeken is Inca, waar ook een wekelijkse markt wordt gehouden.
  • Ga met de bekende ouderwetse trein vanuit Palma de Mallorca naar Sóller. Deze trein is op zichzelf al uniek om te zien, maar de route tussen Sóller en Palma is nog unieker te noemen.
  • Ga mee met een van de vele boottochten. De wateren en het klimaat is er schitterend. Geniet er daarom van zolang je op Mallorca bent en boek een van de boottochten. Dit kan o.a. met een glasbodemboot waarbij je meer van de onderwaterwereld ziet, maar kan ook op een relaxte catamaran.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *