Digital Nomad worden? 3 tips om geld te verdienen

Heb je altijd al een digital nomad willen worden? Dan ben je zeker niet de enige! Steeds vaker gaan jongeren naar vakantieoorden, om van daaruit te werken aan opdrachten. Van zoekmachine optimalisatie tot aan fotografie; in dit artikel lees je 3 tips om als digital nomad geld te verdienen.

Tip 1: Zoekmachine optimalisatie

Heb je wel eens gehoord van zoekmachine optimalisatie? Hierbij zorg je er voor dat websites beter vindbaar raken in zoekmachines, zoals Google. Op het internet staan veel vacatures als ‘copywriter’ en ‘SEO-marketeer’. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een laptop, Word en een aantal handige tools, zoals Ahrefs. Voor zoekmachine optimalisatie schrijf je vaak veel content en adviseer je bedrijven om beter vindbaar te raken. Voordat je hiermee begint is het verstandig om je in te lezen. Volg bijvoorbeeld de fundamental course van Semrush. Zo leer je de basis al snel!

Tip 2: Word een fotograaf!

De tweede tip is misschien een logische, maar wel een simpele manier om een leuk zakcentje te verdienen! Ongetwijfeld zal je mooie plekken ontdekken, die je wilt vastleggen. Deze foto’s kan je vervolgens doorverkopen op websites als Shutterstock en Dreamstime. Je bent hier wel afhankelijk van het aantal verkopen.

Als je foto’s wilt verkopen krijg je vaak te maken met reviewers die je foto’s afkeuren. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn, omdat anderen de kwaliteit van je foto’s niet inzien. Zeker in het begin zou je hier wel tegen moeten kunnen!

Tip 3: Bouw een website

Wellicht vind je het tot slot leuk om websites te bouwen. Uiteraard vergt dit wel wat werk, maar als je eenmaal een website hebt gebouwd heb je hierop voldoende mogelijkheden om geld mee te verdienen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen webshop starten en beginnen met affiliate marketing. Voldoende mogelijkheden dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *