Je hond mee op vakantie? Hou hier rekening mee!

Ben je van plan om je hond mee te nemen op vakantie? Uiteraard moet het voor jezelf en de viervoeter wel een leuke en zorgeloze vakantie zijn. Maar is het überhaupt wel verstandig om een hond mee te nemen op vakantie? In dit artikel krijg je het antwoord hierop!

Een goede reis vergt een goede voorbereiding!

Ja, het is mogelijk om je hond of kat mee te nemen, maar hier zitten wel voorwaarden aan verbonden. Honden kunnen namelijk hondsdolheid  krijgen. Verder moet je je dierenpaspoort meenemen en een chip. 

Naast je eigen vakantiespullen moet je ook bedenken welke hondenspullen je mee moet nemen. Veel spullen heb je waarschijnlijk al in huis. Denk bijvoorbeeld aan een Seresto halsband tegen vlooien en teken, ontwormingstabletten en allerlei andere dagelijkse benodigdheden, zoals een mand. 

Als je besluit om op vakantie te gaan naar Spanje is het aan te raden om je hond te beschermen tegen zandvliegen. Deze vliegen komen veel voor rond de Middellandse Zee. Deze zandvliegen kunnen Leishmania overbrengen, waardoor je hond hartwormmuggen krijgt. Het is aan te raden om je hond een dag voordat je weer terugreist te ontwormen.

Is je hond stressbestendig?

Waarschijnlijk weet je wel of je hond goed tegen nieuwe situaties kan. Als je hond snel gestrest is is het aan te raden om te kiezen voor kalmerende middelen. Hiervoor kan je kiezen uit bijvoorbeeld een spray of een verdamper. Kijk wel altijd goed naar de gebruiksaanwijzing. Voor sommige middelen is het aan te raden om hier minimaal twee weken van te voren mee te beginnen.

Eenmaal op vakantie

In Spanje, waar het zomers behoorlijk warm kan worden, hebben met name honden met een korte snuit een grote kans op oververhitting. Biedt je hond op vakantie altijd de mogelijkheid om af te koelen. Laat je huisdier bijvoorbeeld zwemmen en geef je viervoeter voldoende water. Zo beleeft je hond ook een fijne vakantie! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *