Laat je telefoonkosten niet te ver oplopen

Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Ondanks dat je lekker gaat ontspannen wil je natuurlijk wel contact met je omgeving houden. Voor je vakantie naar Spanje is het aan te raden te kiezen voor een prepaid herlaadkaart. Hieronder lees je waarom het verstandig is om voor je vakantie je kaart te laten herladen en lees je tips om je telefoonkosten laag te houden. 

Een totale controle over je kosten

‘Prepaid’ betekent letterlijk ‘vooraf betalen’. Door een herlaadkaart te bestellen betaal je vooraf voor je verbruik. Het grote voordeel is dat je mobiele provider nooit extra kosten in rekening kan brengen. Wanneer je bundel op is kan je automatisch niet meer bellen, sms’en en internetten. Wel kan je nog gebeld worden. 

Gebruik zoveel mogelijk Wifi

In sommige gevallen heb je geen wifi in de buurt en moet je wel je mobiele data inzetten. Waar het kan is het verstandig om wifi te gebruiken. Dat is immers gratis! Zo kan je gratis bellen via Whatsapp en kan je via diezelfde dienst gratis berichten sturen.

Heb je je mobiele data aangezet? Vergeet dan niet om je mobiele data uit te zetten! Ondanks dat providers binnen de Europese Unie geen extra kosten in rekening mogen brengen ben je zo door je bundel. 

Het is raadzaam om te kiezen voor een grotere bundel dan datgene wat je maandelijks verbruikt. Bij eventuele noodgevallen of andere situaties moet je je telefoon wel altijd kunnen gebruiken. Anders krijg je veel stress op vakantie. Dat moeten we niet hebben!

Monitor je verbruik

Tot slot raden wij aan om je mobiele verbruik zoveel mogelijk te monitoren. Bij iedere mobiele provider ontvang je de gegevens van je persoonlijke account, waarmee je inzage krijgt in je verbruik. Zo weet je snel hoeveel je verbruikt!

Daarnaast is het slim om zoveel mogelijk programma’s te sluiten die op de achtergrond actief zijn. Vaak draait Facebook en andere social media op de achtergrond, terwijl je het niet altijd gebruikt. Sluit deze apps daarom in je instellingen!

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel op weg geholpen. Een fijne vakantie toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *