Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Dan begint de vakantie eigenlijk al bij het inpakken van je koffers! Dat kan best zorgen voor stress, want je vergeet al gauw de belangrijkste spullen. Hieronder lees je welke spullen je absoluut mee moet nemen op vakantie en hoe je de vakantie enigszins betaalbaar houdt.

Je telefoonspullen

Een van de dingen die het snelst wordt vergeten is de oplader. Vaak zit je in je hoofd bij alle kleding die je moet meenemen, waardoor je één van de belangrijkste dingen snel vergeet! 

Voor je op reis gaat is het slim om een prepaid of sim only abonnement te bestellen, omdat je telefoonkosten sterk gaat verschillen als je op vakantie gaat. Met een prepaid betaal je dus letterlijk vooraf, waardoor je telefoonkosten in de hand hebt. Zo betaal je zeker weten nooit te veel voor je telefoonverbruik. Als je je telefoon toch vaak wilt verbruiken is een sim only abonnement een goede keuze. Gelukkig mogen de providers niet meer extra kosten in rekening brengen als je buiten Nederland reist.  

Alle reispapieren

Heb je al je papierwerk bij je? Uiteraard moet je je paspoort nemen, eventueel je vliegticket en alle andere bewijzen. Wellicht is het ook een goed idee om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je maar even in Spanje bent is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Controleer ook voor welke gebieden je een reisverzekering afsluit. Als je bijvoorbeeld het hele jaar in Europa blijft hoef je geen werelddekking op te nemen.

Hoe laat je je huis achter als je op vakantie gaat?

Vaak sta je stil bij wat je allemaal moet nemen en hoe je je reis gaat inplannen. Misschien nog wel belangrijker is hoe je je huis achterlaat. Een slim idee is bijvoorbeeld om aan je buren te vragen om hun auto voor jullie erf te parkeren. Wat ook handig kan zijn is om een tijdschakelaar voor je verlichting te gebruiken. Tegenwoordig heb je schakelaars waarbij je op afstand de verlichting kan regelen. Tot slot raden wij aan om alle stekkers te controleren waar een accu in zit. Zo voorkom je dat er apparaten gaan doorbranden.

Overige spullen die veel vergeten worden…

Wat verder veel vergeten wordt zijn fotocamera’s, zwemspullen, verzorgingsspullen (je zou je lenzen maar vergeten!) en je medicijnen. Vergeet absoluut niet om je paspoort telefoon en je portemonnee mee te nemen. De rest kan je gewoon in Spanje betalen!

Hoe hou je je vakantie betaalbaar?

Het is zelfs mogelijk om meer geld te verdienen dan uit te geven op je vakantie. Ga bijvoorbeeld als digital nomad leven of ga tijdelijk ergens in Australië werken. 

Daarnaast wil je uiteraard iets van de omgeving zien of gewoon lekker relaxen. Het is hiervoor zaak om je zo flexibel mogelijk op te stellen. Zo is het slim om in januari te reizen via alternatieve bestemmingen, zoals Valencia in plaats van Barcelona. Zo hou je het ook financieel leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *