Op vakantie met uw scootmobiel

Een vakantie plannen is voor niet iedereen zo vanzelfsprekend. Ouderen of mindervaliden kunnen het ervaren als een hele opgave. Wanneer zij gebruik maken van een scootmobiel, moet de vakantiebestemming daar ook op aangepast worden. Er is namelijk niets vervelender dan niet lekker uw gang kunnen gaan op vakantie. Toch is het niet onmogelijk. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer vakantiebestemming die volledig zijn ingericht op mindervaliden. Indien uw familie een vakantie boekt, hoeft u dus niet langer thuis te blijven! Ontdek hier hoe u gemakkelijk en snel een vakantie plant die voor iedereen net zo leuk is.

Zelfstandig te werk

Het hef in eigen hand nemen is natuurlijk een optie, maar dat vergt wel wat uitzoek werk. Indien u gewoon lekker in eigen land op vakantie gaat, kunt u kijken of het hotel of de camping waar u wilt gaan boeken ook lid is van de Nederlandse Vereniging van Aangepast vakanties. De accommodaties die hieronder vallen, voldoen aan alle eisen voor mindervaliden. Dus ook voor mensen met een scootmobiel. Zo weet u zeker dat u bij aankomst niet voor verrassingen komt te staan. Het komt namelijk nog vaak genoeg voor dat op de website een camping of hotel garant staat voor goede toegankelijkheid voor mindervalide. Dit blijkt dan in werkelijkheid niet altijd het geval te zijn. Dit is voor zowel u als uw familie/partner zeer vervelend.

Een beetje hulp is niet erg

Wanneer u naar het buitenland gaat kan deze garantie niet altijd geboden worden. Wilt u toch een beetje zeker zijn van uw zaak? Dan is wellicht boeken via een reisorganisatie een oplossing. Er zijn verscheidene reisbureaus die vakanties aanbieden voor de mindervalide doelgroep. Zij hebben meer kennis over welke campings daadwerkelijk scootmobiel vriendelijk zijn en zij kunnen eventueel leuke extra activiteiten voor u inplannen.

Het juiste vervoer

Ongeacht of u binnen de Nederlandse grenzen blijft of het toch verder weg zoekt, is het verstandig om gebruik te maken van een opvouwbare scootmobiel. Deze modellen zijn zeer licht in gewicht en passen bijna in elke auto. Bovendien kunnen deze wagens in het ruim van het vliegtuig worden geplaatst. Deze service wordt bij sommige vliegtuig maatschappijen zelfs gratis aangeboden. Dit hangt onder meer af van de grootte en het gewicht van de scootmobiel. Ook eenmaal op uw vakantiebestemming komt een opvouwbare scootmobiel goed van pas. Wanneer u en uw familie/partner een dagje weg plannen, kan de wagen gemakkelijk achterin een taxi geplaatst worden en kunt u dus met volle teugen genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *