Goed voorbereid op vakantie met de boot?

Wilt u ook op vakantie genieten va uw eigen boot op bijvoorbeeld de Balearische zee. Dat kan natuurlijk. In dit artikel vind u een aantal tips die u misschien helpen om zorgeloos op vakantie te gaan met de boot.

Aanhanger

Als je met de boot op vakantie gaat, gaat er natuurlijk ook een aanhanger mee. Het is handig om de snelheid aan te passen als je met een aanhanger rijdt. In Duistland bijvoorbeeld is er een snelheidslimiet voor auto’s met een aanhanger namelijk 100 km/u.

Tol

In veel Europese landen moet er tol betaald worden op bepaalde snelwegen. Ook in Spanje is dit het geval. Autopistas worden deze tolwegen genoemd. Autovías zijn tolvrije autowegen. Houd er ook rekening mee dat je in de goede rij staat. Veel mensen vergeten dat ze een aanhanger achter hun auto hebben hangen en staan dan in de rij met personenauto’s. Kijk dus goed op de borden voordat je ervoor kiest om in een rij te staan.

Opblaasboot

Heb je geen zin om een grote aanhanger mee te zeulen met een boot erop. Je kunt natuurlijk ook een opblaasboot meenemen. Zo’n klein plastic ding? Zeker niet. Er zijn verschillende soorten en maten. Er zijn zelfs opblaasboten waar je uitgebreid met z’n tweeën in kunt zitten of liggen. Ook zijn er opblaasbare kajaks of kano’s. Er is voor iedere soort of maat wel een opblaasboot.

Ligplaats

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar het is handig om van te voren een ligplaats voor de boot te reserveren. Het liefst wil je natuurlijk een plek dichtbij waar je misschien wel op de camping staat.

Papieren

Als je met de boot op vakantie gaat of een boot huurt is het essentieel dat je deze papieren bij je hebt.

  • Paspoort of ID kaart, ook is het handig om voor de zekerheid een kopie mee te nemen voor de zekerheid.
  • Cash, je weet maar nooit of je kan pinnen in het buitenland. Helaas is het niet zo vanzelfsprekend als in Nederland dat je overal kan pinnen.
  • Vaarbewijs, Mits u een vaarbewijs heeft is het natuurlijk erg handig om deze mee te nemen. Tevens is het niet in alle gebieden verplicht om een vaarbewijs te hebben. Er zijn ook plekken waar je mag varen zonder vaarbewijs.
  • Logboek/kaart, het lijkt misschien ouderwets maar het is toch ontzettend handig als de navigatie of telefoon ermee ophoud.
  • Neem je rijbewijs mee, het komt altijd van pas als 2e legitimatie of als u misschien wel een scooter of auto wilt huren.

Boot huren?

Heb je zelf geen boot maar wil je wel lekker varen langs de mooie kust van Spanje? Zonder vaarbewijs? Ook zonder vaarbewijs kunt u een boot huren. Zorg er wel voor dat je van tevoren informeert waar je mag varen. Er zijn meer dan genoeg mooie vaarroutes langs de prachtige kust en eilanden. Zoals de Costa del Sol en de Costa Brava. Ook kun je langs mooie plaatsen aanmeren zoals Barcelona, Valencia en Malaga. 

Op vakantie gaan met een boot is een echte aanrader, of je nou je eigen boot meeneemt, een boot huurt of een opblaasboot koopt. Je geniet van alle vrijheid die een boot biedt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *