Vakantie = meer internet, en dus meer risico’s… wat kan je doen?

Het is weer bijna zomervakantie, de tijd dat mensen erop uitgaan. Iedereen doet dit echter op zijn eigen manier en viert dus ook de vakantie op zijn of haar eigen manier! De meeste vakanties gaan naar het zuiden, dit is vaak naar Frankrijk, Portugal of Spanje.

Op vakantie neem je uiteraard al je mobiele apparaten mee. Hierbij gaat het om je tablet, smartphone en misschien zelfs wel je laptop. Deze apparaten hebben allemaal een mogelijkheid tot het verbinden met een wifinetwerk. Een wifi netwerk, wat toegang biedt tot internet, is vaak niet altijd even veilig voor het apparaat dat het desbetreffende wifi gebruikt. Hierbij gaat het dus vooral om de veiligheid. Met een VPN is het apparaat beter beveiligd tegen de gevaren van de gedigitaliseerde samenleving.

Waarom VPN?

De redenen dat VPN belangrijk is, is voor veel mensen verschillend. De voornaamste reden is professionaliteit. Zonder VPN server heb je vaak geen tot slecht toegang tot werk gerelateerde of school gerelateerde dingen. Verder is VPN nuttig voor privacy gerelateerde zaken. Een VPN beveiligd (persoons)gegevens op het desbetreffende apparaat. Daarnaast kan je met VPN geografische blokkades omzeilen. Dit heeft verder ook te maken met het beschermen van (persoonsgegevens. Tot slot is VPN nuttig voor het beschermen van alles wat er op je apparaat staat als deze is verbonden met een open wifi netwerk. Een open wifi netwerk, wat vaak gebruikt wordt op vakanties, kan makkelijk gehackt worden én afgeluisterd worden. Met VPN wordt dit in zoverre beschermd.

NordVPN is een bedrijf dat alle bovengenoemde zaken beschermd. Dit doen ze door VPN toe te passen op het desbetreffende apparaat. Ben jij benieuwd naar alle informatie en mogelijkheden over en van nordvpn ervaringen? Neem dan snel een kijkje op de website van vpndiensten.nl en nordvpn.com!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *