Een Tanzania vakantie brengt nieuwe belevingen

Zoek je een nieuw land om op vakantie te gaan? Heb je vrijwel heel Europa door gereisd? Of wil je graag nieuwe avonturen beleven? Kies dan voor een Tanzania vakantie. Tanzania is een populair land dat ligt in Afrika. Het biedt de allermooiste bezienswaardigheden aan en heeft natuurlijk een hele andere cultuur dan wij in Nederland gewend zijn. De meest toeristische plekken in Tanzania zijn: de Ngorongoro-krater, Serengeti National Park, het Wildreservaat Selous, het Tarangire National Park, het Manyara meer, Ruaha National Park en de Kilimanjaro.

Ngorongoro-krater

Dit is een oeroude krater waar veel dieren zich vestigen. Dit is een goed safarigebied dankzij al het leven. Naast de dierenpopulatie brengt de krater ook veel geschiedenis met zich mee. Er zijn restanten gevonden van de allerlaatste jagers en verzamelaars. Dus naast een prachtig beeld tussen de dieren is het ook nog eens leerwaardig.

Serengeti National Park.

Het Serengeti National Park heeft eindeloze landschappen van savannes en bossen. Hier zijn veel dieren in het wild te vinden. Rijdt met de truc door het landschap of vlieg erboven met de luchtballon.

Het Wildreservaat Selous

De Rufiji rivier is de levensbron van Selous. Dankzij deze rivier kunnen honderden dieren hier leven. Naast het praktische gedeelte is het ook een uitzicht om naartoe te leven. Het reservaat is bijna compleet afgeschemerd voor toeristen. Het is belangrijk om de dieren hun gang te laten gaan en om de natuur niet te beschadigen. Enkele gebieden zijn wel open voor toeristen. Een van de gebieden waar je wel kan komen is dus langs de Rufiji rivier. Hier leven veel dieren waardoor jij niks mist.

Het Tarangire National Park

Dit park staat bekend om de beroemde baobabbomen in het noorden van Tanzania. Ook biedt het park acacia- en palmbomen. In dit park wonen vooral olifanten. Dit park is anders dan andere parken door de dieren die hier wel en niet leven. Ook hier is het verschil in landschappen groot. In het noorden zijn er vooral bossen en olifanten. In het zuiden verzamelen allerlei dieren zich in de moeraslanden van dit park. Het zuiden van dit park heeft een waterbron. In de droge tijd is het mogelijk de dieren van het droge noorden naar het zuiden te zien lopen. Deze Tanzania vakantie is minder populair maar wel zeer uniek.

Het Manyara meer

Het Manyara meer is prachtig maar niet drukbezocht. De Ngorongoro-krater ligt hier in de buurt waardoor Manyara in de schaduw valt. Het gebeid is erg vruchtbaar waardoor er een variatie aan groen te zien is. Door dit meer te bezoeken is het mogelijk om allerlei vogels te zien. Dit kan bijna niet op andere plekken.

Ruaha National Park

Het park staat in de top drie van grootste nationale parken van Tanzania.  Het park heeft een ruig landschap en is de ideale bestemming voor mensen die graag kamperen. Het gebied is uitgedroogd maar heeft als bron van leven de rivier Ruaha. Hierdoor is het mogelijk veel dieren hier te zien rondtrekken op zoek naar water. Een unieke en avontuurlijke plek voor een Tanzania vakantie.

Kilimanjaro

De Kilimanjaro is de grootste berg in Afrika. De berg biedt veel natuur variaties en is een van de beroemdste toeristische plekken als het gaat om een Tanzania vakantie.

Het bedrijf Tanzania specialist is er voor jou wanneer jij de keuze gemaakt om bepaalde plekken te bezoeken. Met behulp van dit bedrijf kom je overal. Dus wil je een Tanzania vakantie? Neem contact op met de Tanzania specialist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *