Waarom verhuizen naar de Costa een goed idee is

Veel mensen dromen ervan om na hun werktijd naar het buitenland te verkassen. Lekker de zon opzoeken, genieten van lekker eten en aan de kust wonen. Wat wil je nog meer? Dat de Costa in Spanje perfect in dit plaatje past is wel duidelijk. We zien steeds meer mensen een appartement, villa of lodge huren in verschillende kuststeden aan de Costa. Hieronder volgen nog meer redenen waarom de Costa een mooi gebied is om te wonen en wat er moet gebeuren om naar Spanje te emigreren.

De schoonheid van de Costa

Mensen die een tijdje op de Costa gewoond en geleefd hebben zeggen allemaal hetzelfde: de Costa is een unieke plek waar je verliefd op wordt. Je bent dus gewaarschuwd: verliefd worden op de Costa betekent dat je hier de rest van je leven wilt zijn. Maar gelukkig is dat met de mooie stranden, het lekkere eten en de lage levensonderhoudskosten geen straf. Met het geld dat je in Nederland een simpel leven kunt hebben, leef je in Spanje voor als een koning. De Costa bestaat uit verschillende kuststeden waaronder Tamariu, Liafranc, Cadaques en Begur. Vanaf deze badplaatsen ben je met een halfuurtje – uurtje rijden in Barcelona. Ook niet verkeerd natuurlijk!

Ben ik geschikt om op de Costa te gaan wonen?

Het klinkt allemaal zo mooi. Een huisje huren op de Costa en een zorgeloos bestaan leiden. Maar is het nu echt zo zorgzaam als dat het van de buitenkant lijkt? Ons antwoord zegt dat dit allemaal aan jezelf ligt. Emigreren vraagt altijd om aanpassingsvermogen, geduld en bereid zijn om ver van je familie en vrienden vandaan te wonen. Het wonen op de Costa is heerlijk, maar heel anders in vergelijking met Nederland. De vraag is of jij bereid bent je aan te passen aan een andere cultuur, een andere leefgewoonten en ander voedsel. Sommige mensen blijven hun hele pensioen in Spanje hangen, terwijl anderen het maar een paar maand volhouden.

Mooie authentieke straten

Hoe kan ik een huisje regelen

Gelukkig is het vrij eenvoudig om zelf een huisje te regelen. Op het internet worden huizen, appartementen en grote villa’s aangeboden. Het is verstandig om te beginnen met appartement costa huren en dan te kijken welke plaats in de Costa je het leukst vindt. Als je hier eenmaal een tijdje gewoond hebt, wordt het wellicht aantrekkelijker om iets te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *