Zo bereid jij je voor op een uitdagende marathon

Een hardloopmarathon is een wedstrijd waarbij de loper een vooraf bepaalde afstand moet lopen. Deze afstand is meestal 42 kilometer en 195 meter, wat de lengte is van de welbekende marathonwedstrijden. De marathonrace wordt al duizenden jaren gelopen, maar de eerste officiƫle marathon werd in 1896 gelopen.

Je moet over veel uithoudingsvermogen en kracht beschikken als je een marathon wilt uitlopen. Als je een marathon gaat lopen, moet je heel hard trainen en je lichaam klaarstomen voor zo’n lang evenement. Je moet ervoor zorgen dat je hart sterk genoeg is, net als je spieren en je longen.

Wanneer je traint voor een marathon, moet je heel voorzichtig zijn met wat je eet en drinkt voor en tijdens het lopen. Je moet ervoor zorgen dat je voedingsmiddelen eet met voedingsstoffen die je helpen je spieren sterk te houden. Je moet ook veel water drinken, zodat je niet uitgedroogd raakt.

Wat je nodig hebt voor een marathon

Op het meest elementaire niveau zijn loopschoenen een essentieel onderdeel van de marathonvoorbereiding. Zelfs als je van plan bent om op een ander soort schoen te lopen, of op blote voeten, is het belangrijk om een paar schoenen te hebben die speciaal voor hardlopen zijn gemaakt, zodat je er een spiergeheugen mee kunt ontwikkelen.

Hardloop leggings zijn ook belangrijk omdat ze helpen bij de vochtregulatie en de temperatuurregeling. Ze isoleren je benen en verminderen de wrijving tegen je huid, zodat bewegen comfortabeler wordt. Een ander voordeel van hardloop leggings is dat ze kunnen worden gebruikt als compressie shorts voor na het hardlopen – dit helpt je hersteltijd te verminderen en maakt het makkelijker voor je om de volgende dag weer in de swing te komen.

Hardloopshorts kunnen ook van pas komen omdat ze een laag vormen tussen je huid en je shirt of shirtloze lichaam en voorkomen dat je tijdens de marathon last krijgt van schuurplekken. Als je je zorgen maakt over koud of warm zijn, kunnen compressieshirts ook perfect van pas komen.

De Marathon des Sables

De Marathon des Sables is een marathon waarbij mensen te voet door zandduinen door 254 kilometer woestijn rennen. Het is een test van fysiek uithoudingsvermogen en mentale hardheid. Het ergste is dat de temperatuur kan oplopen tot 50 graden Celsius. De mensen moeten ook al hun voedsel- en watervoorraden op hun rug dragen omdat er geen hulpposten zijn. Zie ook deze paklijst voor de Marathon des Sables.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *