Goed voorbereid op zakenreis gaan

Goed voorbereid op zakenreis

Een zakenreis kan voor een onervaren reizigers nog best spannend zijn. Want er kan van alles gebeuren tijdens zo een reis. Denk hierbij aan vertraging naar het vliegveld of vertraging met het vliegtuig maar ook bagage dat kwijt is. Allemaal vervelende zaken die het succes van de reis kunnen beïnvloeden. Echter, zijn dit wel externe problemen en kan je als reiziger hier vrij weinig aan doen. Wel zijn er andere dingen die er gedaan kunnen worden zoals het goed voorbereiden. In dit artikel geven we twee tips mee die zeker handig zijn voor een zakenreis.

Altijd bereikbaar zijn en goede Wi-Fi kwaliteit

Tegenwoordig is er Wi-Fi voor beschikbaar in het vliegtuig voor een betaalbare prijs. Wanneer je op zakenreis gaat, is het verstandig om hier gebruik van te maken. Je kan van tevoren nog een paar e-mails beantwoorden en je inlezen in de meeting. Stel je voor de meeting wordt verplaatst dan weet jij dit op tijd. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een mail hosting service, die al je mails van het domein doorstuurt naar je persoonlijke e-mail. Op deze manier ben je altijd bereikbaar voor je klanten en andere werknemers. Verder is het misschien ook handig om op het vliegveld een portable Wi-Fi ontvanger te huren. Zo heb je overal waar je gaat beveiligde internetverbinding.

Extra tijd inplannen

Omdat het nooit zeker is of het vliegtuig op tijd land of er geen file is op de weg. Is het altijd verstandig om extra tijd in te plannen tussen de aankomst en de geplande meeting. Het is namelijk niet netjes om te laat te komen. En het is ook niet fijn om te haasten. Plan daarom (indien het mogelijk is) een extra dag is. Liever één dag te vroeg dan een paar uur te laat. Ook kan je dan rustig acclimatiseren in het hotel en eventueel nog voorbereiden voor de meeting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *