Binnenkort op vakantie? Beveilig je woning tegen inbrekers!

Waar jij tijdens de vakantie op het strand ligt, hebben inbrekers het in deze periode erg druk. Het is met de komst van sociale media steeds makkelijker geworden om te achterhalen wie thuis is. Nederlanders zijn immers geneigd om al tijdens hun eerste vakantiedagen foto’s te delen via Instagram, Facebook of Snapchat. Wanneer je profiel niet goed is afgeschermd, kan deze informatie ook door inbrekers bekeken worden. Het biedt ze de kans om in alle rust een poging tot inbraak te doen bij je woning. Reden genoeg om het delen van foto’s nog even uit te stellen, of je profiel goed af te schermen.

Zorg voor het juiste hang- en sluitwerk 

Niet alleen wil je voorkomen dat inbrekers weten dat je niet thuis bent. Ook wil je de kans op een inbraak tot een minimum beperken met goed hang- en sluitwerk. Een slotenmaker kan je adviseren over de meest geschikte sloten voor de beveiliging van de ramen en deuren binnen je woning. Kies bij voorkeur altijd voor sloten met een hoge SKG-beoordeling. Deze onafhankelijke partij geeft sloten een beoordeling van één tot maximaal drie sterren. Klik hier wanneer je meer wilt weten over de hulp die een slotenmaker kan bieden.

Een alarmsysteem of slimme deurbel plaatsen 

Naast goed hang- en sluitwerk kan het installeren van een alarmsysteem interessant zijn. Zo worden inbrekers afgeschrikt, wanneer zij een poging tot inbraak doen. Ook een slimme deurbel kan interessant zijn. Inbrekers zullen in veel gevallen eerst aanbellen, om er zeker van te zijn dat je niet thuis bent. De slimme deurbel waarschuwt je dat er iemand aanbelt, zodat je tijdig hulp in kan schakelen. Zelfs wanneer je ergens op het strand in Spanje ligt! Wel zo’n prettig idee. Ook bij het installeren van een alarmsysteem kan een slotenmaker hulp bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *