Goed verzekerd op de weg voor een autovakantie

Heerlijk om in de vakantieperiode met het hele gezin in de auto naar Spanje te rijden. Geen gedoe met het vliegtuig of met een bus. Onderweg overal stoppen waar je maar wil en in je eigen tempo naar de vakantiebestemming rijden. Dat is iets wat veel Nederlanders elke zomer doen. Maar wat sommige vakantiegangers niet weten is dat bepaalde landen misschien wel andere regels hebben betreft de autoverzekering. Daarom is het verstandig om na te gaan of je wel goed bent verzekerd voor een autovakantie in het buitenland.

Geldt mijn verzekering ook in het buitenland?

Op de groene kaart kan je zien in welke landen jouw autoverzekering geldig is. Voor een aantal landen zoals Marokko, Turkije, Oekraïne, Iran en nog een paar andere is het meenemen van de groene kaart verplicht. Neem de groene kaart altijd mee op papier en niet digitaal om problemen te voorkomen. Voor andere landen hoef je niet per se de groene kaart mee te nemen maar kan het wel verstandig zijn om te doen. 

Hoe zit het met de andere bestuurders?

Als je met de auto op vakantie gaat kan het erg vermoeiend zijn om in één keer door te rijden. Vaak is het verstandig om met iemand op vakantie te gaan die ook kan en durf te rijden. Het is namelijk niet verantwoord om te bouwen op één bestuurder. Maar de vraag is: geldt mijn verzekering ook voor de andere bestuurder? Het antwoord op deze vraag is: ja.

Extra verzekering afsluiten

Als je alleen een WA verzekering hebt in Nederland en toch redelijk vaak op vakantie gaat met de auto. Is het verstandig om misschien een all-risk verzekering af te sluiten. Zeker in het buitenland is het risico groter op een ongeluk met de auto. Je kent de weg niet en de wegen zijn ook anders. Bekijk en vergelijk verschillende autoverzekeringen op deze website, nog voordat je op vakantie gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *