De reden waarom jij in de vakantie moet gaan schaken

Het is van belang om je je gehele leven te blijven ontwikkelen. Er wordt wel eens gezegd: ‘je bent nooit te oud om te leren’, maar dit is ook echt zo. Het is namelijk niet zo dat je op latere leeftijd niet meer in staat bent om nieuwe informatie op te slaan. Er zijn talloze voorbeelden te bedenken van mensen die bijvoorbeeld nadat zij  40 of 50 zijn geworden nog allerlei lastige, nieuwe dingen hebben geleerd. Laat deze mensen een voorbeeld voor je zijn. Je kunt erg veel nieuwe dingen bedenken om te leren. Eigenlijk gaat het leren van iets nieuws niet eens om hetgeen dat je aan het leren bent. Het gaat er eigenlijk om dat je je brein, lichaam en geest uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. 

Dit klinkt erg logisch, maar het is ook van belang dat je deze focus niet verliest wanneer je aan de slag gaat met het leren van iets nieuws. Wel is het van belang dat je jezelf de tijd geeft om dit te doen. Als je van jezelf eist dat je een nieuwe vaardigheid binnen één dag onder de knie hebt, kan je erg teleurgesteld zijn als dit niet lukt. Natuurlijk is het wel goed om doelen voor jezelf te stellen, maar het is wel van belang dat deze doelen realistisch zijn. Het is immers niet fijn om constant de doelen die je voor jezelf gesteld hebt niet te halen. Als je op zoek bent naar een manier om jezelf tijdens je volgende vakantie uit te dagen, is het een goed idee om eens te gaan schaken.

Waarom schaken?

Er zijn erg veel verschillende manieren waarop je jezelf kunt uitdagen. Daarom is het voor iedereen mogelijk om een manier te vinden die goed bij hem of haar past. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan schaken. Dat komt vooral doordat je hiermee je hersenen ontzettend uit kunt dagen. Dit zorgt ervoor dat het spelen van een potje schaken niet alleen erg leuk is, maar dat het ook bijdraagt aan de ontwikkeling van je hersenen. Hoe meer je je brein uitdaagt, hoe beter het uiteindelijk zal gaan functioneren. Daarom is het voor iedereen die tijd over heeft tijdens zijn of haar vakantie aan te raden om zich eens te verdiepen in de denksport schaken. Dit is erg leuk en het is niet iets waar je na een middagje proberen klaar mee bent. Het lijkt namelijk simpel om te schaken, maar als je er eenmaal mee aan de gang bent, het toch een stuk lastiger dan het lijkt.

Samen schaken

Als je vakantie hebt en samen met je partner binnen zit, is het leuk om tegen elkaar te gaan schaken. Je moet er dan wel voor zorgen dat je beiden begrijpt hoe het werkt. Op die manier voorkom je dat één iemand constant de winnaar is. Er komt veel meer kijken bij het schaken dan veel mensen denken. Als je moe wordt van het constante geschaak, kun je er ook voor kiezen om samen eens een potje backgammon te spelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *