Tips voor het kopen van een camper voor vakantie

Ben je een persoon die ervan houdt om regelmatig op reis te gaan maar niet met het vliegtuig maar de auto. Je geniet ervan om door de verschillende landschappen te rijden en af en toe te stoppen voor een plaspauze. Bij jou gaat het vooral om de rit naar de bestemming dan de bestemming zelf. En daarom heb je besloten de auto te vervangen door een camper. Zodat je nog meer plezier kan halen uit de rit.

Doel van de camper bepalen

Voordat je besluit een camper te kopen is het verstandig om het doel van de camper te bepalen. Is het alleen voor reizen binnen Europa of ben je ook van plan een stuk verder te gaan reizen. De lengte en het gewicht van de camper kunnen een grote rol spelen. Want een lange camper is niet handig voor een rit door een stad. 

Hoeveel reisgenoten?

Er zijn drie soorten campers te koop: half-integraal, integraal en alkoof. Het verschil van de campers zit in het woongedeelte. Hele luxe campers hebben zelf een uitschuifbaar gedeelte wat omgetoverd kan worden tot een slaapruimte. Het soort camper dat er gekocht moet worden hangt af van het aantal reisgenoten. Gaat het hele gezin mee (4-6 personen) dan is een grote woonruimte natuurlijk erg fijn.

Nieuw of tweedehands camper

Het kopen van een camper is uitermate niet goedkoop of het nou gaat om een nieuwe of tweedehands camper. Hoe groter en luxer de uitvoering hoe hoger de prijs. Met andere woorden een camper is niet iets dat zomaar gekocht wordt. Nu kan je 10 jaar sparen voor de aanschaf van het voertuig of je besluit de auto te financieren door een autolening af te sluiten.

Basic of luxe camper kopen

Vind je het fijn als alles in de camper aanwezig is zoals een douche, keuken en een slaapkamer? Dan is een luxe camper waarschijnlijk iets voor jou. Als je het niet erg vindt om op de camping te douchen kan je voor een basic model gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *