Tips voor je vakantie in het zonnige Spanje!

Spanje is een heel ander soort land dan Nederland. Dat zou je niet zo 1,2,3 zeggen, aangezien het niet zo ver van Nederland ligt, maar toch is het zo! Spanje is 12 keer groter dan Nederland en heeft zo veel meer plekken te bezoeken. In deze blog geef ik een aantal tips mee wat betreft een zonnige vakantie in Spanje.

Taal, cultuur en gewoontes

In Spanje spreken ze Spaans en dat is een wereldwijde taal, maar toch is het niks vergeleken met het Nederlands. Daarom is het goed dat als je op vakantie naar Spanje gaat je een aantal basic woorden en zinnen leert, zodat je straks niet voor paal komt te staan. Zo heeft het heerlijke Spanje ook een verschillende cultuur en verschillende gewoontes. Een voorbeeld hiervan is dat er in de middag meestal een siësta tussen twee en vijf wordt gehouden, hierdoor zijn veel winkels ook dicht. Handig om te weten!

Geld

Geld speelt ook een belangrijke rol in je vakantie. Zo zul je zien dat je op vakantie veel meer zult uitgeven dan verwacht. Om dit te voorkomen kun je van tevoren jezelf een spendeer limiet geven. Zo weet je hoeveel je per dag of per week mag uitbesteden. Het is ook handig om een creditcard op vakantie mee te nemen, omdat tegenwoordig veel winkels liever een pasje aannemen dan contant geld. Om te voorkomen dat jouw Nederlandse pas niet wordt goedgekeurd of het niet doet kun je met een creditkaart dit voorkomen. Vraag er nu eentje aan!

Plezier!

Als je deze simpele tips volgt zul je als laatste nog veel moeten genieten van je vakantie, want daarom ga je überhaupt op vakantie toch?! Maak plezier, geniet van de zon, de palmbomen en het Spaanse lekkere eten zonder enige zorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *